Staple Inn

Courtyard, Staple Inn. High Holborn, London WC2. The following appears carved on the right-hand wall (as one enters the interior court): "Erected 1545-1589 by Vincent Enghame and Another. The rear elevation was cased in brick in 1826. The front after various alterations was restored to its original design in 1886. The entire building was reconstructed in 1937, the old front being retained." It was also restored after World War II damage.

Photograph and text by George P. Landow, 2009. [You may use these images without prior permission for any scholarly or educational purpose as long as you (1) credit the photographer and (2) link your document to this URL in a web document or cite the Victorian Web in a print one.]

Related Material


Victorian
Web Overview Architecture London

Last modified 6 September 2009